STARE trade d.o.o.   Tel: +386 1 83 24 400
Kamniška 2                  Fax: +386 1 83 23 402
SI-1217 Vodice            E: info@maister.siPomoč in svetovanje

 

Pomoč pri nakupu dnevnih sob

V dnevni sobi preživimo kar nekaj časa, bodisi za relaksacijo, branje časopisov, gledanje televizije, poslušanje glasbe ali za druženje. Zato mora biti ta prostor primerno opremljen, da se v njem odlično počutimo.
 
Dnevna soba je opremljena z omaro za avdio/video tehniko (tv, dvd, vcr, glasbeni stolp...), z visoko omaro, ponavadi imamo še kakšno klubsko mizico in seveda udobno sedežno garnituro.
 
Za omaro, ki je namenjena avdio/video tehniki, je potrebno imeti dovolj prostora za vse potrebne komponente in njihove dodatke. Več opreme imamo, več je električnih kablov in zato moramo imeti tudi dovolj prostora, da jih lepo pospravimo.
 
Visoka omara je namenjena za shranjevanje raznih revij, katalogov, knjig,... Izberemo tako višino, da nimamo problemov, ko želimo stvari iz vrhnje police. Lahko imamo zaprto ali odprto omaro. Lahko pa za shranjevanje uporabimo tudi visečo omaro, katero se lahko naprimer namontira nad omarico za a/v tehniko, seveda na primerno višino, da ne zapremo rež na a/v komponentah, katere so namenjene za zračenje in s tem seveda pravilnega delovanja.
 
Klubsko mizico imamo primerne velikosti, ki je predvsem odvisna od sedežne garniture. Npr. če imamo veliko prostora namenjenega za sedenje, bi bilo primerno, da imamo tudi večjo klubsko mizico, na kateri lahko ponudimo vsakemu gostu kakšno osvežilno pijačo in majhen prigrizek.
 
Imeti pa moramo tudi električne vtičnice za priklop, vseh električnih uporabnikov v dnevni sobi. Pri opremljanju sobe je potrebno paziti kje so priklopi, da jih po nepotrebnem ne zakrijemo z novo notranjo opremo, ker nam še prehitro zmanjka prostih vtičnic.
 
Na strani podpora kupcem, si lahko preberete, kako so artikli sestavljeni, kakšno okovje se uporablja, katere materiale imate na voljo in še druge informacije.