STARE trade d.o.o.   Tel: +386 1 83 24 400
Kamniška 2                  Fax: +386 1 83 23 402
SI-1217 Vodice            E: info@maister.si Podpora kupcem

  

1. Potek nakupa v spletni trgovini maister.si ›

 

2. Nasveti za sestavo in montažo artiklov MAISTER ›

 

3. Opis in barvna karta materialov ›

 

4. Opis konstrukcijskega okovja ›

 

5. Detajli ›

 

V vsaki skupini imate na voljo tudi rubriko "Pomoč in svetovanje", kjer si lahko preberete, še več informacij.

 

1. Potek nakupa v spletni trgovini maister.si

 

 

 

Naše strani so narejene tako, da so pregledne in lahke za uporabo. Na zgornjem robu imate na voljo splošne informacije o podjetju, dostavi, plačilnih metodah, o splošnih pogojih. Na levi strani pa imate na voljo kategorije artiklov, ki so v naši ponudbi in tudi možnost kreiranja drugih izdelkov v rubriki "Razrez in robljenje".

 

 

Na levi strani imate glavne kategorije izdelkov ("Pisarne", "Kuhinje", "Dnevne sobe", "Garderoba in spalnica"), kjer si nato izberete še željeno podkategorijo. Potem se vam na sredini ekrana pojavijo artikli, kliknete na željeni artikel, ki se vam nato pojavi na celotnem zaslonu. Nekatere kategorije imajo artikle razstavljeni na več straneh.

 

Ko izberete željen artikel se vam odpre novo pogovorno okno, kjer imate na voljo spreminjanja nekaterih lastnosti izdelka. Nekatere dimenzije ni možno spreminjati, to so tiste katere dimenzije so že napisane v okenčkih. Spodaj vsake dimenzije je razviden tudi razpon dimenzije, ki je predviden za artikel.
 

Mere, ki jih vpisujemo veljajo za dimenzije korpusa!

Zato je potrebno paziti pri načrtovanju in merjenju! Kjer imamo vrata ali predale je potrebno prišteti k globini korpusa še 19mm, da dobimo celotno globino artikla.

Na desni strani imate barvne kombinacije, kjer izbirate barve korpusov (iverala in trakov) in barve front (iverala in trakov). Tukaj si lahko ustvarite artikel z raznimi barvnimi kombinacijami.

 

Tukaj izbirate tudi količino kosov, za željeni artikel. Cena artikla ni fiksna pri vseh izdelkih, in se spreminja z dimenzijami, če želite zvedeti točno ceno za vaš artikel, enostavno kliknite na "Izračunaj ceno", ki se nahaja spodaj desno.

 

Na desni strani se vam sproti izpisujejo artikli, katere ste že dali v košarico. Enostavno kliknite na »uredi« pod željenim artiklom, če želite spreminjati lastnosti artikla ali pa »briši«, če tega artikla nočete naročiti. Lahko pa tudi najprej kliknete na »nakupovalna košarica« na desni strani, kjer imate na voljo že prej omenjene možnosti (»uredi« in »briši«).

 

2. Nasveti za sestavo in montažo artiklov MAISTER

 

V naslednjih vrsticah Vam želimo predstaviti kako boste preprosto in hitro sestavili svoje pohištvo naročeno pri maister.si Večino artiklov pride k vam v elementih katere je potrebno sestaviti. Sestavljeni so le artikli pri katerih je to v opisu tudi jasno navedeno (kuhinjski predalniki, kuhinjske kotne omarice z mahanizmi, zahtevnejši elementi....)

 

Vsak od sestavnih elementov ima nalepko na kateri so navedeni osnovni podatki elementa (mere, ime elementa, obdelava, ime artikla kateremu element pripada, stranka – glej slika 1). Elementi imajo že pripravljene vse potrebne konstrukcijske izvrtine v katere vstavite spojne elemente (mozniki, spojno okovje), ki pripadajo elementu.
 

 

          Slika 1.

 

Slika 2.: Shematski prikaz omarice v razstavljenem stanju. Pozor: Izvrtine za ročaje so izdelane le v primeru da se odločite za predlagan izbor ročaja, v nasprotnem primeru izvrtin ni!

 

V kompletu vedno dobite vse potrebno okovje za sestavo naročenih artiklov, v primeru nejasnosti se obrnite za pomoč na naš naslov pomoc@maister.si

 

3. Opis in barvna karta materialov

 

Korpus:
- debelina stranic, podna, stropa, polic je 19mm
- debelina frontalnih elementov je 19mm
- debelina hrbtišč 4mm HDF bele barve oz. 8mm pri odprtih artiklih (regali)
- vsi vidni robovi obdelani z ABS nalimkom deb. 2,0mm v izbrani barvi
- širina reže pri frontalnih elementih je 4mm

 

Barvna karta dezenov ivernih plošč, barvna karta velja prav tako za robne trakove ABS debeline 2.0mm, ki so na izbiro v vseh podanih dezenih in se lahko poljubno kombinirajo:

 


Barvni dezeni

 

   
Bela W1000 Bela Bež  2514 pe Pastelno rumena 107 st15
       
   
 Kapučin 29568pe  Oranžna 27121pe  Signalno rdeča 323 st15  Burgund 311st15
       
   
 Kaprica 314st15  Svetlo modra  2122pe  Lapisno modra u523 st15 Modra 2125pe
       
   
 Svetlo zelena 2535pe  Limono zelena 630 st15  Zelena 27105pe  Svetlo siva  2179pe
       
   
 Temno siva 2171pe  Grafit 2162pe  Črna 2190pe  Aluminij f509 st2
       
      
 Quarz  f488 st2      

 

Lesni dezeni

   
Javor 3773bs Loire jesen h1232st9 Smreka 3396pr Bukev 3334bs
       
   
Jabolko 37620bs Češnja 3340bs Temna češnja 39345bs Hrast cremona peščen h1394st9
       
   
Chateau hrast sivo laziran h3304st9 Oreh avignon cimet h3736st9 Dijon oreh naraven h3734st9 Venge 37710wf
       
   
Zebrano peščen  h3006 st22 Zebrano beige-siv h3005st22 Oliva 37762bs Zebrano 37902wf

 

Holz mit Tiefenstruktur - Berührungsecht

       
Jesen 37734at Bor krem 37738at Bor beljen 37744at Hrast beljen 3301at
       
       
Hrast zlati 37712at Hrast 37745at Hrast črni 37747at Hrast srebrni 37748at
       
       
Hrast amazon 37746at Hrast melody 37975at Oreh amouk 38543at Akacija brazil 37766at

 

 Karta posebnih 3D Acrly robnih nalimkov:

 

 

Na izbiro imate tudi ABS trakove s 3D dezeni, ki pa trenutno še niso na voljo v naši internet naročilnici, ampak se mora naročiti posebej, lahko po faksu ali pa po elektronski pošti.

 

Karbon dc_007R

Svetli Karbon dc_008R

Alu+Oreh dc_103R

Alu Rebrast dc_108R

Medenina Mat dc_145R

Oplemeniteno jeklo dc_702R

 

Vi nam napišete mere in obdelavo robov, nakar vam mi pošljemo predračun in se odločite, ali boste naročili. Nato vam preostane le še, da plačate po predračunu. In mi Vam naročeno izdelamo.

 


Na vrh strani

 

4. Opis konstrukcijskega okovja

 

4.1 Ekscentrični spojnik ›

 

4.2 Odmične spone ›

 

4.3 Dvižna vrata ›

 

4.4. Flip vrata ›

 

4.5 Pregibna vrata ›

 

4.6 MetaBox ›


4.7 TandemBox ›


4.8 Quadro ›


4.9 Sistem izvlečnik košar ›


4.10 Izvlečne košare ›


4.11 Sistem košev ›


4.12 Obešalni mehanizem ›


4.13 Vidni nosilci ›


4.14 Skriti nosilci ›

 


Na vrh strani

4.1 Ekscentrični spojnik

 

Spojnik (Slika 1.) uporabljamo za sestavo opreme, je zelo enostaven za uporabo. To je sistem z razpornim jeklenim vtičem, kar pomeni, da plastični vložek pritisnemo v luknjo in nato še jekleni vtič(Slika 1- desni del). S pomočjo kladiva pritisnemo še ohišje z ekscentrom (Slika 1. – levi del) v izvrtino, paziti moramo, da pravilno obrnemo položaj ekscentra. Obrnemo ga tako da lahko potem ekscenter privijemo. Nato samo še povežemo, kakor je razvidno iz slike 2., in privijemo ekscenter. S pomočjo moznikov dobimo končno in trdno vez, kot je razvidno iz Slike 3.
 

                  

 

Slika 1.

Slika 2.

Slika 3.

 

                                                                                                       

 


Na začetek poglavja

 

4.2 Odmične spone

 

Odmične spone so postale enostavnejše za montiranje. Kovinsko ploščico privijemo na korpus, kjer so že predhodno navrtane luknjice za vijak na CNC stroju. Odmično spono pa prav tako enostavno privijemo na vrata. Preostane le še to, da vrata nataknemo. Ujeti moramo odmično spono s kovinsko ploščico in pritisnimo, da zaslišimo »KLIK«,  to ponovimo za vsako odmično spono, ki je na vratih (število odmičnih spon je odvisna od dolžine vrat) in vrata so namontirana, po potrebi jih še nastavimo.

Odmična spona s ploščico in potek pritrditve.

 


Na začetek poglavja

 

4.3 Dvižna vrata

 

Dvižna vrata uporabljamo predvsem pri kuhinjskih elementih. S pomočjo posebnega mehanizma dobimo vrata, ki se odpirajo kot je razvidno iz Slike 1.


Slika 1.

 


Na začetek poglavja

 

4.4 Flip vrata

 

Flip vrata največkrat uporabljamo v kuhinjskem programu, na Sliki 1. je razvidno v kateri smeri se vrata odpirajo. Spomočjo odmičnih šarnirjev in plinskega amortizerja (Slika 2.) pa dosežemo, da vrata ostanejo dvignjena na zgornji poziciji.

 

Slika 1.
Slika 2.

            

                                                   


Na začetek poglavja

 

4.5 Pregibna vrata

 

Pregibna vrata so sestavljena iz dveh vratnih kril skupaj povezanima z dvemi ali več, odvisno od višine vrat, odmičnimi sponami. Celotna omara se nato odpira le z enim potegom. Ta način odpiranja vratnih kril omar, uporabljamo  v kotnih kuhinjskih omaricah.
 

 

 

 

 

 

 

4.6 MetaBox

 

 MetaBox je sistem predalov, kateri je sestavljen iz kovinskih stranic. Dno in  zadnja stranica pa iz belega iverala. Odpiranje poteka s pomočjo vidnih plastičnih valjčkov. Ličnico predala enostavno, s pomočjo pritrdilcev, nataknemo ter privijemo.

 

 

 

4.7 TandemBox

 

 TandemBox je sistem predalov, kateri je sestavljen iz kovinskih stranic. Dno in zadnja stranica pa so izdelane iz belega iverala. Celotni sistem vodil je prikrit in imajo vgrajen sistem tihega zapiranja. Odvisno od višine predala se doda tudi ograjca, ki pripomore, da lahko v ta predal naložimo tudi višje artikle, brez bojazni, da bi se karkoli prevrnilo.

 

Na sliki 1. je prikazan predal z osnovnim sistemom TandemBox, na sliki 2. pa predal TandemBox z ograjcama. Ličnico predala enostavno samo nataknamo.

 

Slika 1.
Slika 2.

                                                                                

 

4.8 Quadro

 

 Vodila predalov Quadro so izjemno tiha, skoraj nevidna (Slika 1., Slika 2.) in imajo dolgo življenjsko dobo. Obod predala je izdelan iz belega iverala. Montaža je zelo lahka saj predal enostavno vstavimo in ga pritisnemo, da se zatakne na vodila. Prav tako pa je tudi demontaža s pomočjo dveh »sklopk« zelo preprosta.

Slika 1. 
Slika 2.

        


Na začetek poglavja

 

4.9 Sistem izvlečnih košar

 

 Uporablja se v spodnjih kotnih kuhinjskih omarah je moderno oblikovano in funkcionalno. Uporaba je zelo preprosta, kot odpiranje vrat, enostavno povlečemo in že se vse košare prikažejo kot po tekočem traku in tako lahko dosežemo tudi stvari, katere so bile čisto zadaj v kotu. S tem sistemom zelo dobro izkoristimo prostor kotne omarice.

 

 

Slika 1.

 


Na začetek poglavja

 

4.10 Izvlečne košare

 

 Uporabljamo predvsem izvlečne košare za spodnje kuhinjske elemente (Slika 1.) in za visoke kuhinjske elemente (Slika 2.). Namesto polic v omarah se lahko odločimo za moderno shranjevanje artiklov, ki jih hranimo v kuhinjah. Izvlečne košare nam omogočajo celovitejši pregled na zalogo. Košara je enostavna za uporabo saj jo le potegnemo in že vidimo, kaj moramo še kupiti in česa imamo še dovolj.
  
         

Slika 1.                                        Slika2.

 


Na začetek poglavja

4.11 Sistem košev

 

 Namesto vrat in posode za koš, lahko uporabimo sistem košev (Slika 1.), ki je zelo uporaben saj nam omogoča lažje recikliranje odpadkov in je narejen tako, da ko je omara zaprta so posode za koš pokrite.
 

 

Slika 1.

 


Na začetek poglavja

 

4.12 Obešalni mehanizem

 

 Obešalni mehanizem (Slika 1.) uporabljamo za pritrditev visečih elementov na steno, privijemo ga na stranico element. S pomočjo kljukice ali obešalne letve na steni (Slika 2.) pa omaro enostavo obesimo in nastavimo (Slika 3.).
 

      

Slika 1.                                                                        Slika 2.                                  Slika 3.

 


Na začetek poglavja

 

4.13 Vidni nosilci

 

 Vidne nosilce (Slika 1.) uporabljamo za police, debeline 18mm. Nosilec privijemo najprej v steno, nato položimo polico na nosilce in privijemo (Slika2.).

            

Slika 1.                                                   Slika 2.

 


Na začetek poglavja

 

4.14 Skriti nosilci

 

 Skrite nosilce polic uporabljamo za montaža polic debeline 38mm. Imajo zelo preprost način montaže. Vijak privijemo v steno in nato polico nataknemo na vijak. (Slika 1.)
 

 
 

 

Slika 1.

 


Na začetek poglavja

5. Detajli

 

5.1 Sestav hrbta

 


5.2 Kuhinjske noge, cokli

 

 

Na vrh strani

Sestav hrbta

Na spodnjih slikah vidimo načine sestave hrbta, odvisno od uporabe artikla oz. izdelka.

Na sliki 1. je enostaven sestav hrbrta, ki ni nič odmaknjen v notranjost artikla oz. izdelka.

Na sliki 2. vidimo hrbet debeline 4mm(HDF), ki je odmaknjen za 20mm. Tak način sestave vidimo pri kuhinjskih omaricah, prevsem zaradi lažjega prilagajanja omare k steni in da imamo dovolj prostora še za električne vtičnice, ter druge napeljave,....

Na sliki 3. je hrbet debeline 8mm, odmaknjen za 20mm v notranjost izdelka

Na sliki 4. pa je hrbet debeline 19mm, odmaknjen za 20mm. Tako povezavo uporabljamo v primerih, ko potrebujemo stabilnost, to pa je ponavadi takrat, ko imamo veliko omaro in malo notranjih veznih elementov, ali ko enostavno potrebujemo močan hrbet.

               

Slika 1.                                            Slika 2.                                              Slika 3.

           

Slika 4.

 


Na začetek poglavja

Kuhinjske noge, cokli  

Na spodnji sliki vidimo detajl sestave kuhinjske noge in pritrditve "cokla". Izbiramo lahko višino nog in "cokla" in sicer imamo na voljo dve dimenziji 100mm in 150mm. Noge enostavno privijemo na dno omare, luknje za vijake so že predhodno označena na CNC stroju. Na "cokl" letvi imamo že predhodno narejen utor, za veznik med nogo in "coklom", v katerega samo zapeljemo veznik, ga malo popravimo oz. nastavimo. Nato vse skupaj nataknamo na kuhinjsko nogo, in imamo postavljen "cokl" pri kuhinjskih omaricah. Hitro in enostavno.