STARE trade d.o.o.   Tel: +386 1 83 24 400
Kamniška 2                  Fax: +386 1 83 23 402
SI-1217 Vodice            E: info@maister.siPomoč in svetovanje

Pomoč pri nakupu pisarniške opreme:
 

V pisarnah se običajno postavi artikle kot so npr.: miza, arhivska visoka omara ali nizka arhivska omara (odvisno od prostora), predalnik. Če pa je dovolj prostora in če je zahteva po dodatnih prostorih, za odlaganje fasciklov, map in raznih papirjev se lahko odločimo za sestav arhivskih omar. Lahko pa se postavi tudi viseča omarica za odlaganje dokumentov ali pa samo polico.

 
Pri pisarnah moramo paziti na veliko stvari. Imeti moramo dovolj prostora za gibanje okoli mize in tudi pred omaro za arhiviranje. Paziti je potrebno tudi, da imamo vso opremo postavljeno tako, da nam ne zapira svetlobe.
 
Slika 1. nam prikazuje optimalne mere za iskanje po arhivskih omarah, ko stojimo in ko klečimo.
 
Pri visokih arhivskih omarah moramo paziti na višino in sicer, da izberemo tako, da z lahkoto dosežemo vse stvari na zgornji polici omare. Pri visokih arhivskih omarah lahko izbiramo med polnimi vrati in vrati, ki imajo aluminijasti profil v sredini pa steklo (tako omaro lahko uporabljamo tudi kot vitrino, v kateri so lahko razstavni eksponati, trofeje,...).
 

 

Slika 1.
 
Pri mizah moramo paziti, da ima vsaka oseba dovolj prostora za sedeti in ima svoj maneverski prostor. Odvisno je tudi za koliko oseb želimo mizo. Višina nog pri mizah je 715mm. Vse prikazane mere so optimalne, kar pa ne pomeni, da ne smemo imeti mize večje dimenzije. Vse je odvisno za kaj bomo mizo  uporabljali in koliko prostora imamo na voljo.
 
Slika 2. nam prikazuje mizo in dimenzijo za štiri osebe, slika 3. za pet oseb, slika 4. za šest oseb, slika 5. pa za osem oseb.

Slika 2.Slika 3.
 Slika 4.Slika 5.


 
Pri delovnih pisarniških mizah moramo imeti dovolj prostora za razne dokumente, papirje in tudi za računalniško opremo kot so: monitor, tipkovnico, miško in če želimo imeti na mizi tudi ohišje računalnika, tiskalnik itd, moramo imeti prostor tudi za te stvari. Paziti moramo, da imajo vse računalniške komponente dovolj prostora za zračenje. Ne smemo zapirati rež in ventilatorjev na komponentah.
 
Lahko se odločimo za klasično pravokotno mizo, mizo v obliki črke »L« ali pa za moderno oblikovano mizo.  Na mizo lahko dodamo tudi podstavek za monitor, da dosežemo optimalno višino gledanja v monitor, ki je taka, da je višina oči na zgornjem robu zaslona.
 
Računalniško ohišje pa imamo lahko tudi v posebni omarici za računalnik, ki je lahko fiksna ali mobilna odvisno od potreb. Na mizo lahko postavimo tudi regal za liste, ki je primeren za sortiranje dokumentov, pošte,..., če primankuje prostora. Da pa imamo red nad cd-ji in dvd-ji pa na steno postavimo viseči regal.
 
Na strani podpora kupcem, si lahko preberete, kako so naši artikli sestavljeni, kakšno okovje se uporablja, katere materiale imate na izbiro in še druge informacije.